Setstanden: 23-25, 22-25, 25-13, 25-23, 15-11

Beloften : 2-1

Basis: Rhune Bondue, Nelle Debouck, Trude Debouck, Amber Gesquière, Lara Vanallemeersch, Ditte Dehollander, Laura Melsens (libero)

Kwamen in: Justine Outtier, Hanna Denys

Knappe partij van dit erg jonge Vlamvo tegen de nummer vier uit de klassering. Toch waren onze jongeren op het einde wellicht te veel onder de indruk van de omstandigheden om de klus te klaren en voor een stuntzege te zorgen. Door een foute invulling op het wedstrijdblad begon de wedstrijd nochtans tumultueus en moest Vlamvo bij een 7-7 stand opnieuw vanaf 8-0 starten. Dit zorgde voor twijfel in de rangen en de thuisploeg liep nog uit tot 13-0. Een gebeten Vlamvo, sterk aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek, vocht daarna terug met een collectief sterke prestatie en slaagde er zelfs nog in de set naar zich toe de trekken. Ook in de tweede set was het jeugdig Vlamvo onmiddellijk op achtervolgen aangewezen en Ledegem liep vlot 12-6 uit. Weer vocht Vlamvo terug en met veel opslagdruk, een knappe verdediging en verstandig spel aan het net kon Vlamertinge ook nu het laken naar zich toe trekken. In de derde set moesten de bezoekers even stoom aflaten en het meer ervaren Ledegem maakte hiervan gebruik om te demonstreren dat het niet voor niets vooraan in de klassering staat. Vooral aan het net had de thuisploeg meer power en blokkerend vermogen in huis. Vlamvo was niet onder de indruk en in een spannende vierde set gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe tot 22-22. Op ervaring en met listig spel was het uiteindelijk Ledegem dat bij 24-22 het eerst op setbal kwam; een klein kloofje dat onze speelsters niet meer konden dichten. Tot 9-10 in de belle zag het er nog goed uit voor Vlamvo, tot de druk wellicht te groot werd voor onze jongeren en iedereen wel een persoonlijk foutje maakte. Het meer ervaren Ledegem hield het hoofd koel en serveerde de match vlot uit.