Setstanden: 26-24, 25-22, 15-25, 18-25, 11-15

Beloften: 0-3

Basis: Sara Van Exem, Stephanie Lamoot, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Julie Demeulenaere, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Ann-Sophie Vandermarliere, Flore Vandepoele

Vlamvo speelde een sterke partij en kon de afgetekende kampioenenploeg 2.30 u aan de praat houden. Nochtans moest de thuisploeg twee middenspeelsters, Hanne Moermans en Chelsey Hugelier, missen. Stephanie Lamoot speelde op die positie een sterke wedstrijd. Twee sets lang was Vlamertinge de evenknie van een sterk Wingene. In tegenstelling tot de heenmatch, waar Vlamvo compleet weggeserveerd werd, kon de thuisploeg nu wel spelen vanuit een sterke organisatie in het achterveld. Het spel werd gevarieerd verdeeld, maar het was vooral Leen Corneillie die aanvallend moeilijk af te stoppen viel. We zagen veel lange en prachtige rally’s en het was uiteindelijk Vlamvo dat, in de eerste set met zware opslagdruk en in de tweede set met een knap blok, een oververdiend puntje uit de brand kon slepen. Vlamvo had veel gegeven in de eerste twee sets en dat eiste zijn tol in de derde. Vlamvo stapelde de fouten op en moest lijdzaam de wet van de sterkste ondergaan. Aanvankelijk herpakte de thuisploeg zich stevig bij aanvang van de vierde set en tot 12-12 kon Vlamvo nog het snelle tempo van de bezoekers volgen. Aan de overkant van het net veegde ex-Vlamvolibero Charlien Ver Eecke zowat alles van het terrein en dwong uiteindelijk Vlamvo in de tweede helft van de set teveel in de fout. Een tie-break was onvermijdelijk. Een verbeten Vlamvo ging nog mee tot 7-7, maar moest daarna de rol lossen. Na een 2-0 voorsprong waren onze speelsters achteraf wat ontgoocheld, maar uiteindelijk mogen ze terugblikken op een sterke prestatie tegen de moeilijk te ontwrichten kampioen die Wingene toch is. Zondag trekken we naar Dentergem, en daar moet voor een goed spelend Vlamvo toch iets te rapen vallen.