Vlamvo B – Wervik Geluwe : 1-3

Vlamvo B – Wervik Geluwe 1-3

Setstanden: 21-25, 17-25, 25-21, 18-25

Beloften : 3-0 Basis: Lynn Bassens, Iris Bassens, Evyne Saeremans, Nina Bassens, Elina Delbeke, Fien Depuydt, Cléo De Coninck (libero)

Kwamen in: Lisa Battheu, Jolien Pyck, Delphine Melsens

Tegen de leiders in de rangschikking speelden de Vlamvomeisjes een prima partij, maar maakten op de cruciale momenten teveel persoonlijke fouten, waardoor zij puntenloos achterbleven. De beloftenwedstrijd werd met een 3-0 overwinning afgesloten. Deze wedstrijd werd spijtig genoeg ontsierd door een zware knieblesure van een bezoekende speelster. De hoofdwedstrijd startte zoals gevreesd. Vlamvo vond niet onmiddellijk een antwoord op de zware aanvallen van de bezoekende kapitein. De score evolueerde dan ook naar een 6-14. Met een opslagreeks van Nina kon de thuisploeg de achterstand milderen tot 19-22, maar de eerste set was niet meer te redden. In de tweede set kon Vlamvo aanklampen tot 16-18, maar moest dan de rol lossen. Met de inbreng van Jolien namen de blauwtjes het iniatief in handen en konden tot 15-10 uitlopen. Door een viertal receptiefouten brachten de bezoekster de score in evenwicht : 15-15. De Vlamvomeisjes slaagden er echter in de eer te redden. Even was er nog hoop om het verdiende punt binnen te halen (8-6), maar Wervik Geluwe kwam gelijk en kon na anderhalf uur de wedstrijd beslissen. Volgende week ontvangt Vlamvo B opnieuw een ploeg uit de top. Tegen Ledegem zal het misschien eindelijk lukken om een stunt te verwezenlijken.