BEKER van WEST VLAANDEREN

De bekerwedstrijden in Schiervelde waren om te snoepen.
Vlamvo toonde zich in 2 v.d. 3 gevallen de sterkste op het veld. Nele deed dat voortreffelijk met de U13 zodat de 1ste beker een feit was. Direct daarna konden de vele meegekomen supporters genieten van een mooie wedstrijd bij de U15. Ook hier was de drive van Eli & Els de juiste zet en zo pakten we de 2de beker mee naar Vlamertinge.
Na een break en etenstijd werden we beloond met een 3de bekerfinale. Jammer moesten we het onderspit delven tegen een sterkere Lendelede, maar de voldoening om met 3 ploegen in de finale te staan was een serieuze opsteker voor VLAMVO. Daarom een DIKKE MERCIE aan onze jeugdwerking met de in dit jaar behaalde resultaten.
U13: BEVO - VLAMVO 0 - 3 (18/25, 21/25, 16/25)
Vlamertinge dat al de titel op zak heeft met een indrukwekkend maximum want verloor geen enkele wedstrijd noch deelbeurt, haalde nu ook in drie sets de beker ten nadele van Bevo dat de tweede set de winst uit handen gaf. Vlamertinge opende de finale meteen naar een ruime bonus (0-7) en die kloof bleef de set lang op het bord. Vanuit een heel gedisciplineerde en beweeglijke verdediging kon Vlamertinge op de counter scoren. Omgekeerd scenario de tweede beurt als Bevo Vlamvo met de service in gebreke vond en wél scoorde naar 6-1. Naar het setslot toe evenwel ging Bevo zelf in de fout e n kon niet meer scoren wat Vlamertinge toeliet over te nemen en gedecideerd te verdubbelen. Een aangeslagen Bevo keek de derde set weer rap weer tegen een achterstand aan en kon Vlamvo niet meer pakken Zo konden onze Vlamvootjes zegevieren na een outbal van BEVO. (Tekst met dank aan E. Soete)
U15: DAVO WEVELGEM - VLAMVO 0 - 3 (15/25, 22/25, 20/25)
Vlamertinge haalde zijn tweede beker ten nadele van Wevelgem dat twee sets knap weerwerk bood. De inleidende beurt opende Wevelgem het best naar 3-0. Maar Vlamvo was niet onder de indruk en riposteerde sterk naar 12-16 waarbij Wevelgem moest afhaken en eerste overtuigende deelwinst voor Vlamvo. Wevelgem herpakte zich evenwel knap de eerste herneming, kon tot 16-16 gelijke tred houden en dan sterk afwerkend zelfs 21-18 en 22-20 voor komen. Wevelgem bleef goed spelen maar aan de overkant evenwel was een Debouck niet meer af te stoppen en zij leidde haar ploeg naar de verdubbeling. Wevelgem wou nog niet afgeven, ging de derde beurt mee gelijk op naar 13-13 maar kende dan een minder receptiemoment, Vlamvo profiteerde ervan om een kloof te slaan en gaf die niet meer uit handen. De 2de beker was een feit.(Tekst met dank aan E. Soete)
U19: VT LENDELEDE - VLAMVO 3 - 0 (25/16, 25/17, 25/15). Lendelede ging overtuigend door naar de bekerwinst in drie sets. De bekerwinnaar kende wel een stroeve start maar eens de set goed en wel begonnen kon Vlamvo nog te weinig weerwerk bieden. De tweede set kon Vlamertinge dan wel een bonus van een drietal punten bijeenkrijgen omdat Lendelede een dipje kende in receptie. Eens dat hersteld kon Lendelede overnemen en vlot verdubbelen. De derde beurt kregen bij 20-10 alle speelsters speelgelegenheid bij Lendelede dat met de laatste beker ging lopen op deze hoogdag van het west-vlaamse volleybal. (Tekst met dank aan E. Soete)

Comments are closed.