Vlamvo A – Lendelede B : 3 – 0

Vlamvo A – Lendelede B 3-0

Setstanden: 25-22, 25-12, 25-19

Beloften: 0-3

Zonder zijn beste niveau te halen won Vlamvo uiteindelijk nog vrij vlot van het gestalterijk, talentvolle maar wel erg jonge Lendelede. De thuisploeg moest bovendien aantreden zonder zijn zieke setter Sara Van Exem. Zij werd voortreffelijk vervangen door onze youngster Trude Debouck. Aanvankelijk ging het jonge bezoekende geweld nog goed mee tot 15-14 en drukte vooral aanvallend en blokkerend zijn stempel. Met een opslagreeks van Ann-Sophie Vandermarliere liep Vlamertinge daarna in een ruk uit tot 20-14. De bezoekers waren niet erg aangeslagen en kwamen terug tot 22-21. Enkele fouten bij Lendelede en knap aanvalswerk van Nelle en Trude Debouck maakten gelukkig een einde aan deze set. Met gerichte opslagen van opnieuw Ann-Sophie Vandermarliere bouwde Vlamvo in de tweede set onmiddellijk een 9-1 voorsprong op. Dit keer waren de jonge bezoekers wel aangeslagen en konden geen vuist meer maken. Met goede aanvallen van Leen Corneillie werd uiteindelijk met overtuigende cijfers de tweede set beëindigd. Mede door de grotere foutenlast van Vlamvo in de derde set kon de tegenstander nog gelijke tred houden tot 13-13. Sterk servicewerk van eerst Trude Debouck en daarna Ann-Sophie Vandermarliere brachten Vlamvo op 22-15; een afstand die niet meer overbrugd werd. Door de vlotte winst van onze dichtste achtervolgers Zwevezele en Wevelgem blijft alles onveranderd op kop van de klassering. Zaterdag trekt Vlamvo naar Zedelgem.