Vlamvo A - Panda's Lokeren: 3-1

28/09/2019

Setstanden: 25-9, 25-22, 21-25, 25-15

Beloften: 2-1

Vlamvo heeft zijn seizoensstart niet gemist en mag oververdiend drie punten in huis houden. Met een sterke servicereeks van Maartje Masschaele, dit seizoen de overstap gemaakt uit Vlamvo B, liep de thuisploeg vlot 10-1 uit. De bezoekers lieten al vlug de kopjes hangen en boden weinig tot geen weerstand. Toen Sara Van Exem bij 18-8 aan de opslag kwam en serveerde tot 24-8 werd deze set met overtuigende cijfers uitgespeeld. Vanaf de tweede set zat Lokeren beter in de match en bood heel wat meer weerstand. Ondanks een voorsprong van 4-0 beende de tegenstander bij 6-6 bij en werd het daarna een nek-aan-nek race tot 11-11. Met een goede spelverdeling en haast perfect aanvalswerk van Trude Debouck en Maxine Deleu bouwde Vlamvo daarna vlot een voorsprong van 18-13 uit. Ondanks knap weerwerk slaagden de bezoeksters er niet meer in de kloof te dichten. Het eerste punt van het seizoen was een feit. In de derde set liet Vlamvo de teugels was los, wat onmiddellijk resulteerde in een 4-8 achterstand. Het ervaren Lokeren etaleerde meer aanvalskracht en ging ook beter verdedigen. Vlamvo was voortdurend op achtervolgen aangewezen en het duurde tot 17-17 vooraleer de bordjes in evenwicht stonden. Uiteindelijk was het de thuisploeg die verdedigend te vaak in de fout ging, waardoor de set verdiend naar de tegenstander ging. Met opslagen van Sara Van Exem en een goede blokkering liep Vlamertinge in de vierde set onmiddellijk 4-0 uit. Dankzij de vele legballen, waar Vlamvo nooit een antwoord op vond, slaagde Lokeren er bij 10-10 in de kloof te dichten. Alles kon opnieuw herbeginnen. Met sterke services van Sara Van Exem en een knap afwerkende Maxine Deleu diepte Vlamvo bij 18-14 de beslissende kloof uit. En toen de sterk spelende Trude Debouck bij 18-15 aan de opslag kwam en in één ruk uitserveerde was deze al bij al vlotte zege een feit. Het seizoen is goed begonnen en hopelijk kunnen we er volgende week een vervolg aan breien, dit op bezoek bij Hemiksem-Schelle.