Vlamvo B – Beveren-Leie : 3 – 0

Vlamvo B – Beveren-Leie 3-0

Setstanden: 25-14, 25-20, 25-19

Beloften: 1-2

Ook ons tweede team heeft de terugronde zonder problemen aangevat en dit met een 3-0 zege tegen Beveren-Leie, een van de mindere goden uit de reeks. Met een sterk serverende en verdelende Ditte Dehollander aan de opslag liep Vlamvo onmiddellijk 7-0 uit. De tegenstander faalde in receptie, maar moest ook in het spel de wet van de sterkste ondergaan. Met een goede libero Rhune Bondue in het achterveld kon Vlamvo perfect opbouwen en gevarieerd aanvallen. De eerste set ging dan ook met overtuigende cijfers naar de thuisploeg. Met opnieuw Ditte aan de service liep Vlamvo ook in de tweede set 7-0 uit. Een time-out bracht wat beterschap bij de bezoekers, waardoor het spel daarna wat meer gelijk op ging. Vlamvo domineerde echter rustig en kwam op geen enkel moment in de problemen. Ander beeld in de derde set, waar Vlamvo te weinig geconcentreerd speelde en zich daardoor liet betrappen op nonchalant spel. De tegenstander liep dan ook probleemloos 7-13 uit. Weer was het Ditte die met een sterke servicereeks haar team bijbracht en zelfs in één ruk doorstoomde naar 15-13. Toen de bezoekende coach bij het tumult aan 18-16 rood kreeg was dit voor onze speelsters alleen maar het sein om extra geconcentreerd en gemotiveerd de match uit te spelen. Totaal onverwacht, maar zeker niet onterecht, mag Vlamvo B, na twee opeenvolgende promoties, de winterstop ingaan als leider in hun reeks. We zijn nu erg benieuwd wat de terugronde zal brengen, maar we hebben er alle vertrouwen in.