Vlamvo B – Bevo Roeselare B 2-3

12/10/19

Setstanden: 25-19, 25-23, 22-25, 12-25, 11-15
Beloften: 0-3
Sterke en hoopgevende collectieve prestatie van ons tweede team tegen een gestalterijk en aanvalskrachtig Bevo. Met Antje Masschaele aan de pas werd het spel snel en gevarieerd verdeeld, waardoor zowel vanop de hoeken als vanuit het midden kon aangevallen worden. Vooral Elina Delbeke maakte op de hoek aanvallend indruk. Het jeugdige Bevo werd door het knap spel van de thuisploeg onmiddellijk overrompeld en stapelde daardoor de fouten op. De eerste set werd dan ook buiten alle verwachting vlot binnengehaald door Vlamertinge. In de tweede set kwam Bevo onmiddellijk op een 1-4 voorsprong. De thuisploeg vocht terug en geholpen door een sterke servicereeks van Nelle Debouck stonden de bordjes al snel 20-11. Bij 24-18 versierde Vlamvo al een eerste setbal. Bevo gaf nog niet op en kwam nog gevaarlijk opzetten. Bij 24-23 maakte de tegenstander gelukkig een netfout, waardoor het eerste puntje oververdiend door de thuisploeg werd binnengehaald. In de derde set waren beide teams sterk aan elkaar gewaagd en bleven in elkaars kielzog tot 22-22. Enkele persoonlijke fouten deden Vlamvo uiteindelijk de das om. Toen al werd duidelijk dat Vlamvo veel gegeven had en dat het surplus aan gestalte en aanvalskracht bij Bevo vanaf nu de doorslag zou geven. In de vierde set overklaste het jeugdig aanvalsgeweld van Bevo een moegestreden Vlamvo en overklaste de thuisploeg in alle spelonderdelen. In de vijfde set kwamen de bezoekers onmiddellijk 2-7 voor; een kloof die niet meer overbrugd werd. Vlamvo mocht zeker met opgeheven hoofd het terrein verlaten en kan moed putten uit deze hoopgevende prestatie. Zaterdag speelt Vlamvo B om 19 u en 20u30 in Ruiselede.