Vlamvo B – Waregem B : 3 – 2

Vlamvo B – Waregem B 3-2

Setstanden: 25-18, 27-25, 20-25, 15-25, 15-11

Beloften: 2-1

Met een vijf op zes heeft ons tweede team zijn start in derde provinciale niet gemist. Na de deugddoende zege van vorige week mocht Vlamvo ook nu, na een ware thriller,  juichen tegen de kampioen van vorig seizoen in de andere vierde provinciale reeks. Beide teams startten zenuwachtig en het begin van de eerste set werd vooral gekenmerkt door veel opslagmissers aan beide kanten. Daarna zette Vlamvo collectief een sterke prestatie neer met veel opslagdruk, een gevarieerde spelverdeling van Ditte Dehollander, een goede verdediging en blokkering en sterk aanvalsspel, zowel vanop de hoeken als vanuit het midden. Vlamertinge haalde dan ook vlot de eerste set binnen. Vanaf de tweede set zaten de bezoekers heel wat beter in de match. Beide teams speelden volleybal op heel hoog niveau en gaven elkaar geen duimbreed toe. Toch kwam Waregem bij 22-24 het eerst op setbal. Dankzij een goed ingevallen Lisa Battheu en een sterke blokkering haalde Vlamvo alsnog nipt de set binnen. In de derde set kon Vlamertinge niet profiteren van de vele opslagmissers bij de tegenstander. Integendeel, het was Waregem dat met een sterke verdediging zowat alles van het terrein veegde en Vlamvo vaak in de fout dwong. De set werd dan ook verdiend gewonnen door de bezoekers. In de vierde set lukte niets meer bij Vlamvo en Waregem stoomde door naar een tie-break. Met een opslagreeks van Maartje Masschaele en een knap aanvallende Lisa Battheu kwam Vlamvo in de tie-break onmiddellijk 6-0 voor; een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Zaterdag om 19 u speelt Vlamvo B thuis tegen Gullegem B.