Vlamvo D – Waregem A : 0 – 3

Beker van West-Vlaanderen

Vlamvo D – Waregem A 0-3

Setstanden: 23-25, 14-25, 16-25

Als enige overblijvende ploeg uit vierde provinciale mochten onze jongeren de nummer drie uit eerste provinciale ontvangen. Vlamvo startte elke set met een voorgift van vier punten. In de eerste set kregen de bezoekers het niet onder de markt met een stevig serverend en verdedigend Vlamvo. Tot 8-8 hielden onze jongeren aanvankelijk stand, waarna een sterk serverend Waregem uitliep tot 12-17. Vlamvo  gaf zich nog niet gewonnen, vocht terug en beende bij 21-21 terug bij. Vooral in receptie en verdediging maakte deze jonge bende indruk en met wat minder opslagmissers zat er misschien zelfs een eerreddende set in. Uiteindelijk was het Waregem dat de set met het kleinste verschil mocht uitserveren. Vanaf de tweede set waren onze jongeren duidelijk meer onder de indruk van deze stevige eersteprovincialer, die over heel wat meer gestalte, aanvalskracht, blokkering en ervaring beschikte. Vlamvo bleef goed verdedigen, maar het jeugdig enthousiasme woog uiteindelijk niet op tegen het surplus aan gestalte en ervaring aan de overkant. Met felicitaties van de tegenstander en het eigen publiek mogen onze jongeren met opgeheven hoofd het bekerterrein bij de seniors verlaten. Het bekeravontuur is voor hen zeker nog niet afgelopen want allen mogen ze nog aantreden in de jeugdreeksen, waarin Vlamvo nog met vier teams vertegenwoordigd is. Volgend weekend is Vlamvo D vrij.