Wingene A – Vlamvo A : 2 – 3

Wingene A – Vlamvo A 2-3

Setstanden: 20-25, 25-19, 28-26, 16-25, 10-15

Beloften: 2-1

Belangrijke zege op verplaatsing in een duel tussen twee teams die qua niveau zowat elkaars evenknie waren. Vlamvo begon prima aan de partij en alle opdrachten werden secuur uitgevoerd. De opslagdruk werd hoog gehouden, er werd behoorlijk verdedigd en geblokkeerd en aan het net hadden we Ann-Sophie Vandermarliere en Hanne Moermans die quasi foutloos afwerkten. Aan de andere kant van het net werden te veel persoonlijke fouten gemaakt en werden te veel opslagmissers genoteerd om Vlamertinge echt te bedreigen. De eerste set werd dan ook met veel overtuiging gewonnen. Totaal ander verhaal in de tweede set, waar Vlamvo vooral in receptie en verdediging de fouten opstapelde. Daardoor verliep de opbouw stroef en werd vooral het midden, toch een van onze sterke punten in de eerste set, niet meer bereikt. Wingene liet zich nu opmerken door hun zware services, maar vooral door een sterke receptie en verdediging, met een erg goede libero in de hoofdrol. Bij hen werd wel vlot opgebouwd en aangevallen en Vlamvo kwam in die tweede set nooit in het stuk voor. Ook in de derde set ging Wingene op dit elan door en bleef Vlamvo in hetzelfde bedje ziek. De thuisploeg liep dan ook zonder enig probleem tot 16-5 uit. Tot Maxine Deleu aan de servicelijn verscheen en haar team in één ruk tot 16-13 terugbracht. Vlamvo hield nu wel gelijke tred, maar het was Wingene dat bij 24-22 een eerste setbal versierde. Met een sterke Trude Debouck en Hanne Moermans aan het net beenden de bezoekers bij en stonden bij 25-26 zelfs op setbal. Een goede aanval en twee gerichte services van Wingene, met de bijhorende receptiefouten van Vlamvo, maakten jammer genoeg een einde aan het spannend slot van deze set. Vlamvo besefte dat het vijf voor twaalf was en herpakte zich stevig in de vierde set. Met opnieuw Maxine Deleu aan de opslag en collectief sterk afwerkend aan het net liep Vlamertinge onmiddellijk 0-5 uit. Sterk aangemoedigd door de talrijk opgekomen supporters bleef Vlamvo enthousiast en secuur de opdrachten opvolgen en de tegenstander kon de kloof op geen enkel moment overbruggen. Integendeel, Vlamvo diepte de kloof nog uit en het was een sterk serverende Sara Van Exem die deze set mocht afronden. In de belle bleven beide teams tot 8-9 in elkaars kielzog. Een knap afwerkende Hanne Moermans nam haar team op het einde op sleeptouw en geholpen door een goed serverende Trude Debouck en enkele aanvallende fouten van de thuisploeg kon Vlamvo alsnog deze fel bevochten zege uit de brand slepen. Twee belangrijke punten zijn binnen en brengen ons op een zevende stek in de klassering. Volgende zaterdag trekt Vlamvo naar Lennik, een topper uit onze reeks.